De Lijst met zorgverzekeraars – Allemaal op een Rijtje

Zorgverzekeraars

Er zijn ongeveer 60 zorgverzekeraars in Nederland. Sommige van deze bedrijven bieden alleen pakketten voor ziektekostenverzekering aan, maar er zijn ook bedrijven die een aantal andere verzekeringspakketten en -diensten aanbieden. In de afgelopen jaren zijn veel zorgverzekeraars in Nederland samengevoegd of overgenomen door andere bedrijven. Sommige ziektekostenverzekeringscompartimenten in Nederland hebben zich teruggetrokken uit de markt voor ziektekostenverzekeringen. Om te helpen bij het navigeren door dit oerwoud van zorgverzekeraars in Nederland, hebben we een lijst van de beste verzekeringsmaatschappijen opgesteld. Je kunt de Nederlandse ziekteverzekering hier vergelijken.

Topverzekeringsmaatschappijen in Nederland

Achmea Zorg
Achmea, opgericht in 1811, maakt deel uit van Eureko, het grootste verzekeringsagentschap in Nederland. Door talrijke fusies en samenwerkingen ontwikkelde Achmea zich tot een bedrijf met 22.000 medewerkers.

Agis Zorgverzekeringen
Agis is een belangrijke speler op de Nederlandse markt met 1,23 miljoen polishouders. In januari 2008 fuseerde Agis met Achmea.

Amersfoortse Zorgverzekeringen
De Amersfoortse is een zorgverzekeraar gespecialiseerd in ondernemers. Sinds 1997 maakt het bedrijf deel uit van ASR Insurance.

AnderZorg
Anderzorg is een ander onderdeel van Menzis en positioneert zichzelf door te belemmeren met prijzen.
Het afsluiten van een verzekering gebeurt volledig via internet bij Anderzorg. Ook het stellen van vragen over verzekeringen is alleen mogelijk via internet.

Avéro Achmea
Avéro Achmea maakt deel uit van het totale bedrijf Achmea. Oorspronkelijk richtte het bedrijf zich op de belangen van boeren. Avéro fuseerde in 1992 met Achmea.

Azivo Zorgverzekeraar
Azivo is een onafhankelijke verzekeringsmaatschappij uit Den Haag en is al 115 jaar actief op de markt. Met twee kantoren in Den Haag en één in Zoetermeer is Azivo sterk vertegenwoordigd in de regio Den Haag.

AZVZ
De AZVZ (General Health Insurance for Marines) is een non-profitorganisatie voor zorgverzekeringen die zich richt op werknemers in de maritieme sector. Onder het label van de Maritime Society werkt AZVZ samen met een zorgverzekeraar uit Leiden, te weten Zorg en Zekerheid.

Confior
Vanaf 1 januari 2009 zijn alle klanten die eerder verzekerd waren bij Confior nu verzekerd bij Menzis. Het merk Confior verdween van de markt.

CZ
CZ is een grote nationale speler met 3 miljoen polishouders. Het hoofdkantoor van CZ is gevestigd in Tilburg. Daarnaast zijn er kantoren in Sittard, Goes en Breda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *