Elektriciteit en energie vergelijken, heb je er wat aan

Prijzen van elektriciteit gaan weer omhoog komend jaar

De prijzen zijn van toepassing op klanten van Central Maine Power en Emera’s Bangor Hydro district die de “standaardaanbieding” ontvangen, een vast tarief dat jaarlijks wordt goedgekeurd door de regelgevende instanties van de staatsbedrijven als standaardoptie voor elektriciteit. De tarieven voor 2018 zijn het resultaat van een proces van regelmatige herziening door de Maine Public Utilities Commissie, niet gerelateerd aan de recente stroomuitval. Zo kun je bijvoorbeeld alle energie aanbieders bekijken in Nederland.

Klanten van Hydro gaan flink meer betalen voor elektriciteit

Bangor Hydro’s klanten in woningen en kleine bedrijven die standaardtarieven ontvangen voor elektriciteitsvoorziening, of het gedeelte voor energievoorziening van hun factuur, zien een stijging van 14 procent ten opzichte van vorig jaar tot 7,2 cent per kilowattuur beginnen op 1 januari 2018. De toename is niet hetzelfde distributiekosten voor de elektriciteit, die niet veranderde.
5 % procent stijging iedere maand, is zal het nog verder stijgen?

De totale gemiddelde residentiële factuur zal ongeveer 5 procent per maand stijgen, volgens de PUC. Dat percentage omvat het elektriciteitstarief, distributiekosten, belastingen en andere kosten. Emera Maine zei dat dit zou betekenen een stijging van $ 4,52 per maand van de totale elektriciteitsrekening van een gemiddeld huishouden met 500 kilowattuur per maand. Ongeveer 60 procent, of ruwweg 114.000 van de klanten van Bangor Hydro hebben een standaardaanbiedingsservice. De rest koopt zijn eigen elektriciteit op de markt.

Prijzen fluctueren voor middelgrote klanten

Prijzen voor middelgrote klanten van Bangor Hydro fluctueren maandelijks, maar zullen gemiddeld 21 procent hoger zijn dan vorig jaar. Ze zullen in totaal ongeveer 8,1 cent per kilowatt uur bedragen bij een jaarlijkse gemiddelde. Prijzen voor grote zakelijke klanten zullen worden geïndexeerd aan marktprijzen en maandelijks worden vastgesteld. De meeste grote bedrijven kopen hun elektriciteit op de open markt om betere prijzen te krijgen, zei Lanphear. Het Bangor Hydro District beslaat de meeste provincies Penobscot, Hancock, Piscataquis en Washington.

De regelgevende instantie heeft aangekondigd dat de prijs van Central Maine Power voor residentiële en kleine zakelijke klanten 7,92 cent per kilowattuur zal bedragen, te beginnen op 1 januari, een stijging van 18 procent.
Gemiddelde verbruik per maand van energie ligt maar liefs op 550 Kilwattuur
Een gemiddelde residentiële CMP-klant die 550 kilowattuur per maand gebruikt, kan verwachten dat zijn factuur 8 procent stijgt, of ongeveer € 6,75 per maand, inclusief totale kosten, aldus PUC-woordvoerder Harry Lanphear. Volgens PUC-cijfers, 82 procent van de klanten van CMP in centraal en zuidelijk Maine, of ongeveer 506.200, koos voor standaardaanbod-elektriciteit. Middelgrote bedrijven zullen hun gemiddelde jaarlijkse tarief met 21 procent zien stijgen tot bijna 8,3 cent per kilowattuur. De twee energiebedrijven leveren elektriciteit aan klanten die wordt geleverd door leveranciers.

Extra beloning voor snelle levering elektriciteit

Lanphear zei dat de bedrijven die de stroom zullen leveren binnen twee weken extra zullen worden beloond. Energiecentrales worden gecompenseerd voor de energie die ze nu reserveren voor consumenten en voor de capaciteit die ze hebben om aan de toekomstige vraag te voldoen. Er was een tekort in de toekomstige capaciteit in New England omdat verschillende kolencentrales werden gesloten en vervangen door niet-kolengeneratoren, zodat de elektriciteitsprijzen omhoog gingen, zei PUC-voorzitter Mark Vannoy. De prijzen werden bepaald door een concurrerend biedproces, Lanphear zei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *