Wat is het internet der dingen? Internet of Things-definities

Een Internet of Things definitie zou zijn dat het is zeker een overkoepelende term voor een breed scala van technologieën, toepassingen en use cases zoals ze zijn ingeschakeld door de verbinding van voorwerpen en apparaten die uniek via Internet technologieën (IP-adres) en capture kan worden aangepakt, verzenden en ontvangen van gegevens, afhankelijk van hun doel. En natuurlijk draait het allemaal om deze gegevens en wat het mogelijk maakt om te realiseren. Wanneer we data zeggen onvermijdelijk we ook zeggen dat alle technologieën en systemen in een ivd scope verwant zijn met het draaien van deze gegevens in kennis, acties en beslissingen.

Veel mensen weten nog niet hoe rijk de technologie tegenwoordig is

Vaak weten we niet de rijke verscheidenheid aan technologieën onder de ivd paraplu en vele andere termen zoals de Industriële Internet of Things (IIoT), het internet of Services, Consumer internet van de dingen, Industrie 4.0, het internet of Medical Things, het internet van Alles en nog veel meer termen. Het is duidelijk dat geen van hen staan ​​op hun eigen en technologieën zoals cloud computing, big data analytics, kunstmatige intelligentie en veel meer betrokken zijn. Precies vanwege deze gegevens inderdaad. We zien het met alles in 1 pakketten die steeds uitgebreider worden maar ook in de telefonie wereld zie je steeds meer gebruik van internet.

Ook in het internet der dingen is er technologische vooruitgang

Het internet der dingen heeft ook zijn eigen technologiestack die dingen begint te verbinden, de gegevens vastlegt en communiceert en eindigt met applicaties. Gegevens zijn inherent dom: wanneer we besluiten wat we ermee doen, moeten we ook prioriteit geven aan het feit dat gegevens, omgezet in informatie, het meest kritisch zijn.

Er zijn weer nieuwe gateways bijgekomen

Het is onder andere dat edge computing en fog computing binnenkomen. Ook ivd gateways en ivd platforms spelen een belangrijke rol in die stapel net als vele netwerkstandaarden met steeds meer draadloze IoT aansluitmogelijkheden. Maar toch, eerst terug naar onze Internet of Things-definities. Wil je internet vergelijken of meer informatie lezen over het internet? Lees dan snel de link hiervoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *